2009. január 28., szerda

Körkérdés

Miután Robert Fico kormányfő jelezte, valóban Miroslav Lajčák lesz az ország új külügyminisztere, médiaberkekben felvetődött a kérdés, mi lesz felesége, az ismert és népszerű híradós műsorvezető sorsa férje kinevezés után. A miniszterelnök szerint nem probléma, hogy a miniszterfeleség a köztévé híreit mondja be. „Ő csak egy ember, aki a tévéképernyőn szerepel, a tartalomért mások felelnek. Hagyjuk, hogy a kedves feleség végezze a saját munkáját“ - mondta a kormányfő. Fico szerint a miniszter arája „tudni fogja, hol az ő helye“. A politológusok véleménye szerint viszont nem ilyen egyértelmű a helyzet, a későbbiekben hitelességi problémák is felmerülhetnek, ami nem biztos, hogy jót tesz az STV esti hírműsorának, mely a médiaanalitikusok szerint, mint a múltban általában, az utóbbi években is hiteles és kiegyensúlyozott.
Kikértük néhány ellenzéki politikus véleményét is a kérdésben. „Nyugtalanító állapotokat teremthet a helyzet“ – mondta Bárdos Gyula MKP-frakcióvezető. „Ezzel megszeghetjük az ET 2362/114. számú 1997-es ajánlását“ – tette hozzá A. Nagy László, a parlament emberi jogi bizottságának elnöke (MKP). Daniel Lipšic KDH-alelnök szerint pedig ez a kormány erkölcsileg már annyira mélyre süllyedt, hogy őt egy ilyen „malőr“ már meg sem lepi.
Az általunk megszólaltatott újságírók sem látták olyan egyértelműen ártatlannak a helyzetet, mint ahogy azt a kormányfő lefestette. Bárdos Ágnes (STV, magyar adás): „Nem túl professzionális, ha a férj magas politikai funkciója ellenére a felesége továbbra is a médiában tevékenykedik, ráadásul a közéleti hírekkel dolgozik.“ „Erre egy nyugati, magasabb politikai kultúrájú országban nem kerülhetett volna sor“ – mondta Nagy Ildikó, a Pátria rádió egykori igazgatónője. „Morálisan elítélendő, de mit lehet egy ilyen kormánytól várni“ – nyilatkozta Beata Oravcová, a JOJ televízió vezető munkatársa.

Megj.: az írás fikció, a benne szereplő személyek kitaláltak, bármiféle egybeesés a való élettel a véletlen műve .

3 megjegyzés:

tibi írta...

hat en atirnam a cikk masodik felet vagy kitorolnem, vagy azt az utolso ket sort, hogy "Megj.: az írás fikció, a benne szereplő személyek kitaláltak, bármiféle egybeesés a való élettel a véletlen műve"... mert kegyetlen nagy logikai bukfenc.... nem is, hogy logikai bukfenc, hanem hulyeseg... mert az iras nem fikcio, egyik szemely sem kitalalt (max. a JOJ vagy a Patria mert oket nem ismerem), sem a sztori nem kitalalt, max. a letezo emberek hozzaszolasai... es az egyszeru ember az utolso mondatod elolvasasa utan, egesz mast vesz ki belole, mint amit mondani akarsz vele... pl. hogy nem mondtak semmi ilyet, csak te talaltad ki oket... es mar tapasztalhattad volna, hogy az ilyen letezo szemelyekkel valo manipulalas nem vezet sok jora.... plane, hogy ilyet egy ujsagiro sosem csinalna, megha parodizalni szeretne is... de ha tenleg ezt mondtak, akkor folosleges a cikk vegere az a mondat...

Mózes Szabolcs írta...

Azt hiszem a fiktiv hozzaszolo kisse belebonyolodott ebbe a kommentbe. Ahogy a Sontespult lelkes gazdaja mondana: talan tul sok sert ivott mar...:)

tibi írta...

vagy tul keveset:) ... tegnap szodavizes nap volt... bar lehet, hogy a Rambo 1 volt ram ilyen hatassal, mert azt neztem meg elotte