2009. január 2., péntek

Arany baromság

Poénos gyülekezet a Szabad Fórumnak nevezett truccparti. Hogy ezt a megállapítást megerősítsék, a héten Arany Málna díjkiosztót tartottak. „A díjat az a politikus kapja, aki tevékenységével meggyőzte a polgárokat, hogy fölösleges“ – szólt az ankét mottója. Egy ilyen díj rendben is lenne, ha éppenséggel nem egy politikai párt osztogatná. Természetesen a politikai képződémények egyik alaptulajdonsága, hogy egymást fikázzák. Mindezt viszont valami objektív díjkiszotó nyújtotta érzetet keltő kulissza mögé bújtatni szerintem elég gázos. Mégha csak a párt legújabb marketingfogásáról is beszélünk, amellyel jobban be szeretnének kerülni a köztudatba... (nem hiába tartották a díjkiosztót az események szempontjából leggyérebb időszakban).
Amellett, hogy mennyire idétlen ötlet egy magára is valamit adó párttól egy ilyen „díj“ megszervezése, Martinákováék már a nevezések megszerkesztésekor is kitettek magukért. Ennek bizonyítására álljon itt egy példa, kommentár nelkül: az MKP kapta a legszaftosabb politikai felfedezésért járó díjat – a Kárpát-medence és új történelmi tények felfedezéséért.
Attól nem kell félnünk, hogy a díjazott politikusok „tanulnának“ az ankét eredményéből s észrevennék, hogy „fölöslegesek“. Annál inkább, mert a Szabad Fórum sem tanul(t) a választópolgárok által nyújtott objektív választási eredményből. Nem veszik észre, hogy ők a legfölöslegesebbek közé tartoznak.

Nincsenek megjegyzések: