2008. december 29., hétfő

Az év címlapja

A mai világban már nem csak az írott tartalommal versenyeznek az írott sajtótermékek, ez azt hiszem közismert tény. Nagyon sokat dob még egy véleményformáló, komoly heti- vagy havilap megítélésén is, ha nem csak olvasható, de nézhető is.
Pofás kis versennyel jött elő az elmúlt hetekben a sokak által talán nem véletlenül legjobbnak tartott szlovák(iai) hetilap – mely arról is ismert, hogy „nézhető“ is. Az obalkaroka.sk címen bárki kipróbálhatja magát, tervezhet egy saját Týždeň-címlapot, amelyet aztán az oldal megversenyeztet. Első körben az internetes szavazók döntenek, végül a legjobb 100 címlap közül egy szakmai zsűri választja ki a nyerőt. Meglepetésemre rengeteg érdekes címlaptervet találtam az oldalon – a verseny már december eleje óta fut és január végéig tart –, szerintem szinte minden második pályázat megállná a helyét élesben is. Szabad perceinkben érdemes végigböngészgetni ezeket.
Egy verseny akkor attraktív, ha a nyeremények is azok. A főnyeremény ebben az esetben egy cirka ezer eurót érő majdnemprofi tükörreflexes fényképezőgép, de emellett szétosztanak még jópár ennél alacsonyabb kategóriájú – de szintén nagyon jó – fényképezőgépet.

Nincsenek megjegyzések: